در تمامی خانه ها، باغ ها، شرکت ها، سفر، کوهنوردی و هر مکان دیگر هر یک از انواع چراغ قوه کاملا کاربردی و حتی گاهی ضروری می باشد.چراغ قوه در یک تعریف ساده یک چراغ است که قابلیت حمل دارد و حجم کمی دارد.بر اساس همین تعریف ساده، چراغ قوه ها دارای تنوع زیادی از لحاظ فنی، شکل ظاهری و امکانات و قابلیت ها می باشد.
انواع چراغ قوه و کاربرد آنها
دلایل متعددی وجود دارد که چرا مردم ممکن است مایل باشند در فضای تاریک با چراغ قوه کاملا غیر قابل مشاهده، اما فعالیت های پلیس، عملیات نظامی و شکار سه مورد شایع است.چراغ قوه با توجه به نوع کاربرد و محل استفاده با نام های زیر شناخته می شوند:
چراغ قوه سفری، کوهنوردی، کار، ورزشی، خورشیدی، پیشانی، پیشانی بند، پلیس، شکاری، نورافکن و هد لامپ ها.
به دلیل تنوع زیاد چراغ قوه ها، باید قبل از خرید این وسیله کاربری آن مشخص شود و نوع و مدل چراغ قوه بر اساس استفاده انتخاب شود.
مهم ترین بخش یک چراغ قوه، لامپ آن می باشد که معمولا یک لامپ رشته ای و یا یک یا چند لامپ LED می باشند.واحد سنجش روشنایی لامپ ها لومن می باشد.
لامپ هایی که در چراغ قوه های پلیسی نیز استفاده می شوند مدل های زیر می باشند:T60 _ XML _ XHP _ XPG بر همین اساس چراغ قوه های معمولی برای گردش و سفر و طبیعت گردی مناسب نمی باشند.چراغ های مورد استفاده برای این منظور باید پرنور باشند.
چراغ هایی هستند که به شکل خودکار هستند و یا به عنوان جا کلیدی استفاده می شوند.این نوع چراغ قوه ها هم فضای کم تری اشغال می کنند و هم قابلیت حمل راحتی دارند.اما اگر نیاز به نور بیش تر دارید، این نوع چراغ قوه ها مناسب نیستند.
چراغ قوه ها دارای تنوع پرتوی می باشند که در اکثر مدل های جدید قابلیت تنظیم دارند:روشنایی کم، متوسط، زیاد و توربو و یا حالت مدادی که برای دقت روی یک هدف می باشد.پرتوهای پهن برای بررسی اطراف و دید منطقه وسیع کاربرد دارد. حالت بارقی برای موارد اورژانسی و سیگنال دهی و در حالت فلش که برای مواقع اورژانسی و کد مورس استفاده می شود(چراغ های پلیسی).